DrugLog® klar för lansering i USA

Pharmacolog har genomfört registrering av DrugLog® hos den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA och kan därigenom sälja och leverera system till den amerikanska marknaden.

DrugLog® används för att verifiera identitet och koncentration av injicerbara läkemedel innan det administreras för ökad patientsäkerhet och säljs sedan 2017 i Europa.  Systemet är klassificerad som ett Klass 1 Medical Device och har genomgått särskilda tester som krävs för registrering hos den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA (Food and Drug Administration) på den nordamerikanska marknaden. I och med registreringen hos FDA är produkten nu godkänd att säljas även i USA. Pharmacolog säljer sedan tidigare WasteLog® framgångsrikt i USA. Den produkten är avsedd för att kontrollera och säkra överblivna narkotikaklassade preparat och är klassificerad som ett laboratorieinstrument utan krav på registrering hos FDA.

VD, Mats Högberg kommenterar: ”Intresset för DrugLog har stadigt ökat på den amerikanska marknaden i takt med att vi sålt och marknadsfört WasteLog. När kunderna förstår principen bakom WasteLog inser de att tekniken också går att använda till kvalitetskontroll av iordningställda läkemedel. Något vår partner Codonics också noterat under lanseringen av WasteLog. Just nu sker mycket på den amerikanska marknaden i syfte att förbättra hanteringen av läkemedel och vi är därför mycket glada att kunna erbjuda DrugLog till sjukhus och sjukhusapotek i USA.”

För mer information kontakta:

Mats Högberg, VD

E-post: mats.hogberg@pharmacolog.se
Tel: 070-546 50 21


Om Pharmacolog AB

Pharmacolog är specialiserat på att utveckla system och lösningar för en effektivare och säkrare användning av intravenösa läkemedel. Bolagets första produkt, DrugLog®, möjliggör för en sjuksköterska eller apotekare att snabbt och enkelt kontrollera att ett injicerbart läkemedel har rätt koncentration. Pharmacologs långsiktiga vision är en individuellt optimerad medicinering för varje enskild patient där alla tillgängliga parametrar beaktas vid kontroll och distribution av läkemedlet. Ytterligare information avseende bolaget finns på http://www.pharmacolog.com. Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 15 50 eller via ca@mangold.se.

Release