Pharmacolog lanserar ny mjukvara för WasteLog®

Pharmacolog lanserar idag en helt ny mjukvara för WasteLog®. Mjukvaran är utvecklad för att erbjuda en snabb och effektiv lösning vid kontroll av returer av narkotiska preparat. WasteLog® innehåller ett flertal helt unika funktioner samt förbättrat arbetsflöde.

Nya WasteLog®, som erhåller versionsnummer 4.6, är skräddarsydd för snabb och effektiv kontroll av flytande läkemedel som blivit över efter genomförda kirurgiska ingrepp. Kontroll av returer, eller Waste Screening, är en fundamental komponent inom åtgärdsprogram för att förhindra att narkotiska preparat kommer på villovägar, s k Drug Diversion Prevention Program.

Programvaran har ett styrt arbetsflöde där varje steg i kontrollproceduren tydligt indikeras för användaren med en arbetsflödesstapel. Det grafiska användargränssnittet är optimerat för screening av farmaceutiskt avfall med dedikerad funktionalitet baserat på kundupplevelse och feedback. Datasäkerhet och spårbarhet säkerställs genom en personlig inloggning samt säker lagring av all information i en molntjänst.

Torbjörn Norberg, Produktchef kommenterar: ”Introduktionen av WasteLog 4.6 är en ny och unik milstolpe i Pharmacologs arbete för att tillhandahålla lösningar för att förhindra stöld av läkemedel under medicinering med injicerbara narkotiska preparat. WasteLog® är den första programvaran specifikt anpassad till att snabbt och effektivt kunna verifiera att det läkemedel som skall kasseras inte har blivit utbytt eller manipulerats. Med den nya mjukvaran stärker vi ytterligare vår marknadsposition på den amerikanska marknaden.”

För mer information kontakta:

Mats Högberg, VD

E-post: mats.hogberg@pharmacolog.se
Tel: 070-546 50 21


Om Pharmacolog AB

Pharmacolog är specialiserat på att utveckla system och lösningar för en effektivare och säkrare användning av intravenösa läkemedel. Bolagets första produkt, DrugLog®, möjliggör för en sjuksköterska eller apotekare att snabbt och enkelt kontrollera att ett injicerbart läkemedel har rätt koncentration. Pharmacologs långsiktiga vision är en individuellt optimerad medicinering för varje enskild patient där alla tillgängliga parametrar beaktas vid kontroll och distribution av läkemedlet. Ytterligare information avseende bolaget finns på http://www.pharmacolog.com. Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 15 50 eller via ca@mangold.se.

Release