Pharmacolog släpper ny DrugLog®-programvara

Pharmacolog har idag godkänt DrugLog® mjukvaruversion 4.5 för officiell release. Mjukvaran har genomgått en omfattande vidareutveckling och innefattar flera nya funktioner och förbättrat arbetsflöde.

Den nya DrugLog® 4.5 mjukvaran introducerar en helt ny användarupplevelse baserad på ett guidat arbetsflöde där varje steg i kvalitetssäkringsförfarandet tydligt indikeras för användaren. Det grafiska användargränssnittet är inte bara optimerat för effektivitet och säkerhet, utan ger också förförbättrad användarvänlighet under själva verifieringen av det iordningställda läkemedlet. Systemet medger också möjlighet till en ökad analys av provresultatet genom enkel åtkomst till provets spektrometriska profil. Något som möjliggör förbättrat och snabbt beslutsfattande.

DrugLog® version 4.5 innebär också förbättrad dataintegritet och spårbarhet genom en ny inloggningsfunktion i applikationen.
Genom att introducera DrugLog® 4.5 med sina nya verktyg baserade på feedback från Pharmacolog’s kunder, är applikationen nu ännu mer framtidssäker och effektiv för daglig användning i kvalitetssäkring av läkemedelsberedningar.

Lars Gusch, utvecklingschef, kommenterar: ”Lanseringen av DrugLog® 4.5 är ett viktigt steg framåt när det gäller att förbättra standarden för kvalitetskontroll av flytande läkemedel i medicineringsprocessen. DrugLog® är en unik, CE certifierad medicinteknisk produkt, den enda som på ett snabbt och enkelt sätt kan verifiera att en läkemedelsberedning är korrekt. Jag är övertygad om att våra kunder kommer att högt uppskatta de förbättrade koncepten i den nya programvaran för snabbare, mer pålitliga och effektivare mätningar.”

För mer information kontakta:

Mats Högberg, VD

E-post: mats.hogberg@pharmacolog.se
Tel: 070-546 50 21


Om Pharmacolog AB

Pharmacolog är specialiserat på att utveckla system och lösningar för en effektivare och säkrare användning av intravenösa läkemedel. Bolagets första produkt, DrugLog®, möjliggör för en sjuksköterska eller apotekare att snabbt och enkelt kontrollera att ett injicerbart läkemedel har rätt koncentration. Pharmacologs långsiktiga vision är en individuellt optimerad medicinering för varje enskild patient där alla tillgängliga parametrar beaktas vid kontroll och distribution av läkemedlet. Ytterligare information avseende bolaget finns på http://www.pharmacolog.com. Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 15 50 eller via ca@mangold.se.

Release