Pharmacolog meddelar kommande förändring i ledningen

Bolaget har i ömsesidigt överenskommelse beslutat att Lars Gusch kommer att lämna sin nuvarande befattning som verkställande direktör den 30 april 2024.

Pharmacolog meddelar att den nuvarande verkställande direktören Lars Gusch kommer att lämna sin befattning den 30 april 2024. Denna avgång sker i ömsesidigt samförstånd med styrelsen, som under tiden arbetar med rekryteringen av en efterträdare till VD, som kommer att tillkännages i sinom tid.

Lars Gusch, VD kommenterar: “Jag vill tacka styrelsen för det förtroende de har visat mig och för det goda samarbetet. Pharmacolog har gått igenom utmanande tider under det senaste året och det har varit en ära att få leda bolaget. Jag är säker på att den väg vi har slagit in på kommer att fortsätta framgångsrikt med ett nytt ledarskap efter min avgång och jag önskar bolaget lycka till.”

Erik Hedlund, ordförande i koncernledningen, kommenterar: “Lars Gusch tillträdde som VD för Pharmacolog i en för bolaget turbulent situation. Det stod ganska snart klart, att förutsättningar för att driva verksamheten vidare saknades. Istället för att utveckla blev Lars Guschs huvuduppgift att istället avveckla verksamheten. Lars Gusch har genomfört och fullföljt denna arbetsuppgift på ett föredömligt sätt.

Med en ny inriktning av Pharmacolog har vi gemensamt beslutat, att Lars Gusch lämnar sin befattning sista april detta år. Vi önskar Lars Gusch lycka till i sina nya utmaningar.”

För mer information kontakta:

Lars Gusch, vd

E-post: lars.gusch@pharmacolog.se
Tel: 070-223 97 72


Om Pharmacolog

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Följande varumärken ägs och skyddas av Pharmacolog i Uppsala AB: Pharmacolog™-logotyp, WasteLog™, och Pharmacolog Dashboard™.

Ytterligare information avseende bolaget finns på https://perpetuamedical.se/.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB.

Release