Ännu en DrugLog® order från B. Braun Spanien

B. Braun Spanien har lagt ytterligare en order på ett komplett DrugLog® system för installation på Hospital Universitaro De Badajoz. Ordern är ett resultat av samarbetet mellan B. Braun Spanien och Pharmacolog och den tredje affären hittills under 2022.

Samarbetet med B. Braun Spanien har pågått under ett antal år där Pharmacologs produkter DrugLog och PrepLog har anpassats till att passa ihop med B. Brauns lösningar för säker hantering av kritiska läkemedel. Lanseringen blev försenad med anledning av pandemin men påbörjades under senare delen av 2021. Dagens order gäller installation vid Hospital Universitario de Badajoz, beläget i sydvästra Spanien nära gränsen mot Portugal. Sjukhuset är ett av regionens största och genomför över 15 000 cellgiftsbehandlingar per år. Denna order är den tredje i ordningen på kort tid från B. Braun Spanien och beräknas ha en mindre resultatpåverkan.

Mats Högberg, VD för Pharmacolog kommenterar: “Året har onekligen startat mycket lovande. Vårt samarbete med B. Braun Spanien har redan under årets två första månader resulterat i tre nya installationer av DrugLog. Jag är oerhört imponerad av B. Braun’s professionalism och affärsmässighet. Vi är mycket glada över att Hospital Universitaro De Badajoz valt att implementera DrugLog för kvalitetskontroll av iordningställda läkemedel.”

För mer information kontakta:

Mats Högberg, VD

E-post: mats.hogberg@pharmacolog.se
Tel: 070-546 50 21


Om Pharmacolog AB

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter, DrugLog®, WasteLog® och PrepLog®, hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Ytterligare information avseende bolaget finns på http://www.pharmacolog.com.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 15 50 eller via ca@mangold.se.

Release