B. Braun beställer DrugLog® för installation i Valencia

B. Braun Spanien har lagt ytterligare en order på ett komplett DrugLog® system för installation på Hospital General Universitari de Valencia. Ordern är ett resultat av samarbetet mellan B. Braun Spain och Pharmacolog.

B. Braun Spain har beställt ytterligare ett komplett DrugLog® system för installation på Hospital General Universitari de Valencia. B. Braun Spain är samarbetspartner till Pharmacolog och fungerar som bolagets distributör i Spanien. Efter att Pharmacolog utfört anpassningar i DrugLog® och PrepLog® systemen för att bättre anpassa dem till förhållanden på den spanska marknaden lanserade B. Braun under hösten 2021 DrugLog® och PrepLog® på den spanska marknaden. Systemet som levereras till Valencia skall användas för kvalitetskontroll av iordningställda cellgiftsberedningar och är den fjärde orden genom B. Braun på kort tid.

Mats Högberg, VD för Pharmacolog kommenterar: “Vi är utomordentligt glada över att få leverera ännu ett DrugLog system genom våra spanska samarbetspartner B. Braun. Glädjande att se att lanseringen som påbörjades under senare delen av 2021 börjar ge resultat. Vi är mycket glada över att Hospital General Universitari de Valencia valt att implementera DrugLog för kvalitetskontroll av iordningställda läkemedel.”

För mer information kontakta:

Mats Högberg, VD

E-post: mats.hogberg@pharmacolog.se
Tel: 070-546 50 21


Om Pharmacolog AB

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter, DrugLog®, WasteLog® och PrepLog®, hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Ytterligare information avseende bolaget finns på http://www.pharmacolog.com.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 15 50 eller via ca@mangold.se.

Release