B. Braun beställer DrugLog™ för två nya installationer i Spanien

B. Braun Spain beställer två kompletta DrugLog system för installation på Hospital General Universitario Los Arcos samt Hospital Provincial de Castellón.

B. Braun i Spanien beställer två kompletta DrugLog™ system för installation vid två av Spaniens ledande cancersjukhus, Hospital General Universitario Los Arcos samt Hospital Provincial de Castellón. B. Braun Spain är samarbetspartner till Pharmacolog och fungerar som bolagets distributör i Spanien. DrugLog™ används för verifiering av iordningställda cellgiftsberedningar och utgör en del i B. Brauns Chemotherapy Ecosystem. B. Brauns system består av ett antal digitala lösningar som syftar till att säkerställa en säker och spårbar cellgiftsbehandling från beredning till administration. Med OncoSafety Remote Control® hanteras, kontrolleras och dokumenteras onkologisk behandling och administrering av kemoterapi digitalt. Detta minskar riskerna för cancerpatienter och hjälper onkologisjuksköterskor att undvika fel som görs i förskrivnings-, berednings- eller administreringsstegen av läkemedel mot cancer.

Mats Högberg, VD för Pharmacolog kommenterar: “Vi har fyra installationer i Spanien genom vårt samarbete med B. Braun som nu, efter en kortare inkörning och intrimning av arbets- och beredningsrutiner, körs för fullt. DrugLog som genomför kvalitetskontroll av den beredda substansen ingår som en viktig del i B. Brauns unika OncoSafety Remote Control® koncept. Tillsammans skapar produkterna ett världsunikt system för smidig och patientsäker hantering av cellgiftsbehandlingar. Vi är mycket glada över att nu få leverera system till ytterligare två cancersjukhus i Spanien.”

För mer information kontakta:

Mats Högberg, VD
E-post: mats.hogberg@pharmacolog.se

Tel: 070-546 50 21


Om Pharmacolog AB

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Följande varumärken ägs och skyddas av Pharmacolog i Uppsala AB: Pharmacolog™-logotyp, DrugLog™, WasteLog™, PrepLog™ och Pharmacolog Dashboard™.

Ytterligare information avseende bolaget finns på http://www.pharmacolog.com.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 15 50 eller via ca@mangold.se.

Release