B. Braun beställer två DrugLog™ för nya installationer i Spanien

B. Braun Medical Spain beställer DrugLog™ system för kvalitetskontroll av läkemedelsberedningar på ytterligare 2 sjukhus.

B. Braun Medical Spain beställer två kompletta DrugLog™ system baserade på den nyahardvaruplatformen för installation vid ytterligare sjukhus i Spanien. DrugLog™ systemenkommer att användas för att verifiera identitet och koncentration av beredda injicerbaraläkemedel innan de administreras till patienter och kommer att bidra till att ökatpatientsäkerhet.

Lars Gusch, vd för Pharmacolog kommenterar: "Vi är mycket glada över att kunna leverera Pharmacologs produkter till ytterligare två av B.Braun's kunder i Spanien. Med den senaste ordern från vår partner B.Braun kommer snart 8 DrugLog™ system för kvalitetskontroll av läkemedelsberedningar att vara i drift på sjukhus i Spanien. Detta kommer att reducera riskerna för felmedicinering till stor fördel för både patienter och vårdpersonal."
 

För mer information kontakta:

Lars Gusch, vd

E-post: lars.gusch@pharmacolog.se
Tel: 070-223 97 72


Om Pharmacolog

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Följande varumärken ägs och skyddas av Pharmacolog i Uppsala AB: Pharmacolog™-logotyp, DrugLog™, WasteLog™, PrepLog™ och Pharmacolog Dashboard™.

Ytterligare information avseende bolaget finns på https://perpetuamedical.se/.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB.

Release