B. Braun Spanien installerar DrugLog™ på sjukhuset San Pedro de Alcantara

Ett DrugLog™-system kommer att installeras av B. Braun Spanien på sjukhuset San Pedro de Alcantara. Ordern är ett resultat av samarbetet mellan B. Braun Spanien och Pharmacolog. 

Flera DrugLog™-system är nu installerade och används på den spanska marknaden. San Pedro de Alcantara sjukhuset kommer att använda DrugLog™ för verifiering av onkohematologiska läkemedelsberedningar och andra toxiska läkemedel som bereds på sjukhusapoteket.

Erik Hedlund, tillförordnad vd för Pharmacolog kommenterar: ”Ännu en DrugLog™-order från B. Braun visar att vårt långsiktiga samarbete med fokus på patientsäkerhet går framåt. Vi är mycket glada över att sjukhuset San Pedro de Alcantara har valt att implementera DrugLog™ för kvalitetskontroll av läkemedelsberedningar.”

För mer information kontakta:

Erik Hedlund, tillförordnad vd

E-post: erik.hedlund@pharmacolog.se
Tel: 070-382 08 41


Om Pharmacolog

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Följande varumärken ägs och skyddas av Pharmacolog i Uppsala AB: Pharmacolog™-logotyp, DrugLog™, WasteLog™, PrepLog™ och Pharmacolog Dashboard™.

Ytterligare information avseende bolaget finns på https://perpetuamedical.se/.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 15 50 eller via ca@mangold.se.

Release