Codonics beställer ytterligare åtta WasteLog®-system

Codonics Inc. har beställt ytterligare åtta WasteLog®-system från Pharmacolog för omedelbar leverans. Systemen kommer att levereras med mjukvara som möjliggör skanning av streckkoder från Codonics Safe Label System (SLS).

I december 2020 ingick Codonics Inc, Middleburg Heights, Ohio, USA och Pharmacolog ett långsiktigt partnerskapsavtal för den amerikanska marknaden. I januari beställde Codonics de första åtta systemen, varav fem har levererats. De återstående tre WasteLog®-systemen kommer att levereras tillsammans med ytterligare fem enheter från den nya ordern. Systemen kommer att installeras hos olika kunder i USA som har beställt WasteLog®-system från Codonics. Det totala ordervärdet uppgår till cirka 1,7 miljoner kronor.

Codonics Safe Label System (SLS) registrerar alla läkemedel som används, särskilt inom kirurgi och intensivvård, och skapar unika etiketter för att förbättra säkerheten och noggrannheten i läkemedelshanteringen. Genom att läsa dessa etiketter registreras aktuellt läkemedel och koncentration automatiskt i WasteLog®-systemet.

Mats Högberg, VD, kommenterar: ”Vi är oerhört glada över att kunna leverera åtta WasteLog®-system till Codonics. Även om pandemin har försvårat situationen har Codonics genom metodiskt och professionellt säljarbete lyckats ta beställningar under hösten. Det finns också ett växande intresse för system som erbjuder effektiv kontroll av returnerade narkotiska läkemedel, så vi har stora förhoppningar på ett spännande 2022.”

För mer information kontakta:

Mats Högberg, VD

E-post: mats.hogberg@pharmacolog.se
Tel: 070-546 50 21


Denna information är sådan information som Pharmacolog i Uppsala AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 december,2021, kl 10:30.

Om Pharmacolog AB

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter, DrugLog®, WasteLog® och PrepLog®, hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Ytterligare information avseende bolaget finns på http://www.pharmacolog.com.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 15 50 eller via ca@mangold.se.

Release