DrugLog™ order från Belgien

Pharmacolog SARL har fått en beställning på ett DrugLog™-system för placering vid Centre Hospitalier de Mouscron, Mouscron, Belgien. Systemet kommer att användas för den slutliga kontrollen av cellgiftspreparat.

Sjukhuset i Mouscron med 355 vårdplatser har ett mycket stort fokus på kvalitet, säkerhet och hantering av risker förknippade med vården. Kvalitetsprocessen är något som ständigt måste utvecklas i syfte att ge optimal vård till samtliga patienter. Sjukhuset har nu beställt ett DrugLog™-system som kommer att placeras på sjukhusapoteket. Systemet kommer att användas för slutlig kontroll av kemoterapipreparat som iordningställs på sjukhusapoteket. Ambitionen är att starta med mätningar i början av januari 2023.

Didier Dubois, försäljningschef Pharmacolog SARL kommenterar: “Jag är glad att Mouscron Hospital har beslutat att installera DrugLog™ för att kontrollera deras kemoterapipreparat och ser fram emot att samarbeta med Mme Nizet, ansvarig apotekare, Mme Dubois, apotekschef och Mme Durand, projektledaren för DrugLog™. Ur Pharmacologs perspektiv är det mycket uppmuntrande att utöka den installerade basen i Belgien.”

För mer information kontakta:

Mats Högberg, VD

E-post: mats.hogberg@pharmacolog.se
Tel: 070-546 50 21


Om Pharmacolog AB

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Följande varumärken ägs och skyddas av Pharmacolog i Uppsala AB: Pharmacolog™-logotyp, DrugLog™, WasteLog™, PrepLog™ och Pharmacolog Dashboard™.

Ytterligare information avseende bolaget finns på http://www.pharmacolog.com.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 15 50 eller via ca@mangold.se.

Release