Pharmacolog Dashboard™ ökar effektiviteten inom läkemedelsvalidering

Pharmacolog lanserar en ny mjukvarumodul, Expert guidance, som ger remote tillgång till mätningar för realtidsanalys och därmed underlättar för expertråd på distans.

Det nya webbaserade verktyget Pharmacolog Dashboard™ har tagits emot väl av kunderna sedan lanseringen av den första modulen, Reporting. Den ger remote tillgång till en omfattande översikt av alla läkemedelsvalideringar som utförs med alla instrument i Pharmacologs produktportfölj, WasteLog™, DrugLog™ och PrepLog™. Med lanseringen av den andra modulen, Expert guidance, kan användare komma åt mätningar för realtidsanalys av en spektralgraf för att ge expertråd på distans.

Flera distributörer och kunder har varit involverade i definiering och validering av den nya modulen Pharmacolog Dashboard™ Expert guidance. Jordi Domingo, produktchef hos Pharmacologs distributör B. Braun i Spanien kommenterar: “Våra kunder använder DrugLog™ i renrum för att validera cytostatika och cytotoxiska läkemedel i samband med beredningen. Genom att introducera Pharmacolog Dashboard™ Expert guidance kommer seniora pharmaceuter att kunna hjälpa kollegor med komplicerade beredningar på distans, utan att behöva klä sig i skyddskläder som krävs för att komma in i ett renrum. Dessutom, när kunder begär support av oss, kommer vi att kunna hjälpa till utan förseningar. Det här är tidsbesparande för alla parter.”

Pharmacolog Dashboard™ Reporting och Expert guidance kommer att visas på European Association of Hospital Pharmacists, EAHP-kongressen 22-24 mars i Lissabon, Portugal.

För mer information kontakta:

Per Persson, VD

E-post: per.persson@pharmacolog.se
Tel: 073-746 44 61


Om Pharmacolog

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Följande varumärken ägs och skyddas av Pharmacolog i Uppsala AB: Pharmacolog™-logotyp, DrugLog™, WasteLog™, PrepLog™ och Pharmacolog Dashboard™.

Ytterligare information avseende bolaget finns på https://perpetuamedical.se/.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 15 50 eller via ca@mangold.se.

Release