Pharmacolog France tar ännu en order

Pharmacolog France har fått en order på DrugLog™ till L’Institut du Cancer de Montpellier. Systemet kommer att användas för den slutlig kvalitetskontrollen av cytostatikapreparat på sjukhusapoteket.

Pharmacolog France SARL har tagit emot en beställning på ett DrugLog™-system som ska placeras vid L’Institut du Cancer de Montpellier (ICM) i Montpellier, Frankrike. Detta är den tredje DrugLog™-ordern som tagits emot under de senaste tre veckorna av Pharmacolog France.

ICM tillhör Unicancer Group och har rankats som ett av världens bästa specialiserade sjukhus 2021 i kategorin onkologi av Newsweek. Unicancer Group är en unik fransk sjukhusfederation, exklusivt specialiserad på onkologi, som erbjuder sjukvård till mer än 530 000 patienter varje år. ICM består av ett 20-tal franska cancercentrum, alla erbjuder offentlig vård och spelar en viktig roll inom hälso- och sjukvård och forskning i Frankrike.

Mats Högberg, VD Pharmacolog kommenterar: ”Detta är den tredje ordern som vårt franska dotterbolag har fått på lika många veckor. Vår franska försäljningschef, Didier Dubois, har – trots utmanande förhållanden under pandemin – arbetat målmedvetet och oförtröttligt med att presentera Pharmacologs lösningar för de fransktalande marknaderna i Europa och vi ser nu resultatet av dessa ansträngningar. Beställningarna är också starka indikatorer på att fler och fler institutioner investerar i lösningar för att kunna genomföra verklig kvalitetskontroll av iordningställda läkemedel. Vi är alla extremt stolta och glada över att inleda ett samarbete med en så välrenommerad institution som ICM.”

För mer information kontakta:

Mats Högberg, VD

E-post: mats.hogberg@pharmacolog.se
Tel: 070-546 50 21


Om Pharmacolog AB

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Följande varumärken ägs och skyddas av Pharmacolog i Uppsala AB: Pharmacolog™-logotyp, DrugLog™, WasteLog™, PrepLog™ och Pharmacolog Dashboard™.

Ytterligare information avseende bolaget finns på http://www.pharmacolog.com.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 15 50 eller via ca@mangold.se.

Release