Pharmacolog genomför förändringar i styrelse och ledning

Pharmacolog i Uppsala AB (publ) meddelar att Erik Hedlund, tillförordnad vd, återgår till rollen som styrelseordförande och Lars Gusch, tidigare COO, har utsetts till vd för bolaget.

Pharmacologs styrelse har idag ingått ett nytt avtal med nuvarande COO Lars Gusch, som tar över som vd för bolaget med omedelbar verkan. Lars Gusch anställdes som COO på Pharmacolog i januari 2022 och var tidigare utvecklingschef på bolaget under 2019-2020.

Erik Hedlund, styrelseordförande, kommenterar: “Vi är glada över att Lars har valt att tacka ja till att leda Pharmacolog. Lars har haft en betydande roll i implementeringen av SaaS-erbjudandet och har lång erfarenhet av både utveckling och operativ ledning i företaget. Lars har dessutom etablerat goda samarbeten med Pharmacologs distributörer och strategiska partners och står därmed rustad att bredda distributionsnätet för att säkerställa hög tillväxt.”

För mer information kontakta:

Erik Hedlund, styrelseordförande

E-post: erik.hedlund@pharmacolog.se
Tel: 070-382 08 41


Om Pharmacolog

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Följande varumärken ägs och skyddas av Pharmacolog i Uppsala AB: Pharmacolog™-logotyp, DrugLog™, WasteLog™, PrepLog™ och Pharmacolog Dashboard™.

Ytterligare information avseende bolaget finns på https://perpetuamedical.se/.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 15 50 eller via ca@mangold.se.

Release