Pharmacolog lanserar SaaS-modell för analysmjukvara

Pharmacolog i Uppsala AB (publ) inleder utrullningen av analysmjukvaran levererad som Software as a Service (SaaS) enligt bolagets nya strategiska inriktning. Introduktionen sker stegvis under de närmaste månaderna och först ut är Frankrike som är en utvecklad marknad för kvalitetskontroll av läkemedelsberedningar.

Tidigare i år tillkännagav Pharmacolog en ny strategisk inriktning för kommersiell utveckling. Förutom en successiv utökning av distributörer och partners introduceras en SaaS-modell för analysmjukvaran för att säkerställa hög försäljningstillväxt.

När kapitalinvesteringar krävs för att sjukhusapotek ska kunna implementera våra lösningar medför det ofta långdragna budgeteringsprocesser. För att förenkla inköp och möjliggöra för fler sjukhus att minska risken för medicineringsfel och öka patientsäkerheten väljer Pharmacolog att erbjuda ett alternativ. Med den nya SaaS-modellen reduceras den initiala investeringen för systemet med upp till 75% och därefter appliceras en prenumerationsmodell för analysmjukvara och tjänster. Under de närmaste månaderna introduceras SaaS-modellen stegvis, marknad för marknad, för DrugLog™ och PrepLog™ som tidigare lanserats på den nya hårdvaruplattformen. Först ut är Frankrike som är en utvecklad marknad för kvalitetskontroll av läkemedelsberedningar.

Lars Gusch, vd för Pharmacolog kommenterar: “Pharmacolog är strategiskt positionerat för att tillgodose kundernas önskemål om en alternativ betalningsmetod med en väsentligt minskad initial investering genom SaaS-modellen. Samtidigt skapar vi värde för våra aktieägare genom att säkra återkommande intäkter.”

För mer information kontakta:

Lars Gusch, vd

E-post: lars.gusch@pharmacolog.se
Tel: 070-223 97 72


Om Pharmacolog

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Följande varumärken ägs och skyddas av Pharmacolog i Uppsala AB: Pharmacolog™-logotyp, DrugLog™, WasteLog™, PrepLog™ och Pharmacolog Dashboard™.

Ytterligare information avseende bolaget finns på https://perpetuamedical.se/.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB.

Release