Pharmacolog tar ytterligare order i Belgien

Hospital Delta, Auderghem (Belgien) har beställt ett DrugLog®-system. Systemet kommer att användas för den slutliga kontrollen av cellgiftspreparat och installeras i renrummet. Avtalet ingås med Pharmacolog SARL i Frankrike.

Delta (Group CHIREC) är ett sjukhus med 545 bäddar med 28 operationssalar, det invigdes i januari 2018. Kemoterapipreparaten är sammansatta i två isolatorer som ger optimal sterilitet för IV-påsarna men också en omfattande säkerhet för operatörerna. Group CHIREC har nu tecknat ett avtal med Pharmacolog SARL Frankrike om att installera DrugLog™ för slutlig kvalitetskontroll.

Didier Dubois, försäljningschef Pharmacolog SARL kommenterar: “Jag är glad att CHIREC-gruppen har beslutat att installera DrugLog™ på Delta Hospital för att utföra kvalitetskontroll av dess sammansatta cellgifter. DrugLog™ kommer att vara ett utmärkt komplement till de höga standarder för blandning som tillämpas på Delta Hospital där många säkra kopplingar och slutna system används i rutin för att stärka inte bara patientens säkerhet utan även operatörens säkerhet. Ett stort tack till Dr Stichelbaut, Drs. Delune och apoteksteamet för deras förtroende för genomförandet av detta projekt. Ur Pharmacologs perspektiv är det också mycket uppmuntrande att utöka den installerade basen i Belgien med en ny installation.”

För mer information kontakta:

Mats Högberg, VD

E-post: mats.hogberg@pharmacolog.se
Tel: 070-546 50 21


Om Pharmacolog AB

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter, DrugLog®, WasteLog® och PrepLog®, hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Ytterligare information avseende bolaget finns på http://www.pharmacolog.com.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 15 50 eller via ca@mangold.se.

Release