Pharmacolog utser ny CFO

Pharmacolog i Uppsala AB (publ) har utsett Sofia Uhrbom som interim Chief Financial Officer (CFO). Sofia kommer att tillträda sin roll på Pharmacolog 1 juni 2023 och ingå i ledningsgruppen.

Sofia är gymnasieekonom och har gedigen erfarenhet som CFO från flera ägarledda bolag i Sverige med internationell koncernstruktur. Närmast kommer Sofia från Svensk Galopp där hon var administrativ chef.

Lars Gusch, vd för Pharmacolog kommenterar: “Jag önskar Liselotte Söder, som på eget initiativ har valt att lämna rollen som interim CFO, lycka till med hennes nya uppdrag och tackar henne för det värdefulla arbete som hon har utfört på Pharmacolog. Samtidigt är jag glad att välkomna Sofia till Pharmacolog och rollen som interim CFO. Med lång erfarenhet från finansiell rapportering, redovisning och ekonomistyrning i en internationell miljö kommer hon att bli en nyckelspelare för oss i vår tillväxtresa.”

För mer information kontakta:

Lars Gusch, vd

E-post: lars.gusch@pharmacolog.se
Tel: 070-223 97 72


Om Pharmacolog

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Följande varumärken ägs och skyddas av Pharmacolog i Uppsala AB: Pharmacolog™-logotyp, DrugLog™, WasteLog™, PrepLog™ och Pharmacolog Dashboard™.

Ytterligare information avseende bolaget finns på https://perpetuamedical.se/.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB.

Release