Pharmacologs nya plattform tillgänglig för försäljning

Pharmacolog i Uppsala AB (publ) meddelar att bolagets nya hårdvaruplattform nu är tillgänglig för försäljning. Den nya plattformen kommer att tillsammans med en uppdaterad mjukvaruversion ligga till grund för Pharmacologs SaaS-modell.

Plattformen presenterades tidigare i år vid den årliga kongressen som arrangeras av The European Association of Hospital Pharmacist (EAHP). Både DrugLog™ och PrepLog™ som används för kvalitetskontroll av läkemedelsberedningar på sjukhusapotek är nu tillgängliga för försäljning på den nya hårdvaruplattformen som framför allt erbjuder förbättrad prestanda och användarupplevelse.

I samband med försäljningsstart av den nya hårdvaruplattformen lanserar Pharmacolog också en uppdaterad mjukvara, version 4.10, för samtliga instrument i produktportföljen. Den nya mjukvaruversionen erbjuder förbättrad hantering av kalibreringar som Pharmacolog tillhandahåller för en stor mängd substanser och är tillgänglig för alla kunder, oavsett vilken version av mätinstrument de använder. Mjukvaruversion 4.10 utgör även grunden för den uppdaterade försäljningsstrategin med återkommande intäkter genom en SaaS-modell (Software a Service). Initialt kommer denna modell erbjudas till kunder som väljer DrugLog™ eller PrepLog™ på den nya hårdvaruplattformen.

Lars Gusch, vd för Pharmacolog kommenterar: “Bitarna faller på plats för Pharmacolog. Den nya hårdvaruplattformen möjliggör högre produktionsvolymer och säkerställer framtida leverans av kritiska komponenter. Vi lanserar dessutom en ny programvaruversion för att förbättra kundupplevelsen och skapa förutsättningar för implementering av vår nya försäljningsstrategi. Det blir ett spännande år då vi kommer att introducera vårt efterfrågade SaaS-erbjudande i sommar.”

För mer information kontakta:

Lars Gusch, vd

E-post: lars.gusch@pharmacolog.se
Tel: 070-223 97 72


Om Pharmacolog

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Följande varumärken ägs och skyddas av Pharmacolog i Uppsala AB: Pharmacolog™-logotyp, DrugLog™, WasteLog™, PrepLog™ och Pharmacolog Dashboard™.

Ytterligare information avseende bolaget finns på https://perpetuamedical.se/.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB.

Release