PrepLog™ har framgångsrikt integrerats med Chimio®

Pharmacolog i Uppsala AB (publ) meddelar att bolagets produkt PrepLog™, som används för kvalitetskontroll på sjukhusapotek, har integrerats fullt ut med Chimio®, det ledande systemet för hantering av cytostatika i Frankrike.

Chimio® från Computer Engineering är den ledande lösningen för cytostatikahantering på sjukhus i Frankrike. Från recept till administrering säkerställer Chimio®-applikationen full spårbarhet i varje steg av onkologivårdsprocessen. Med introduktionen av Chimio® version 6.0, i slutet av mars 2023, blev det möjligt att integrera PrepLog™ från Pharmacolog för kvalitetskontroll av cytostatikaberedningar på sjukhusapotek. Mätförfrågningar för kvalitetskontroll av beredningar skickas direkt från Chimio® till PrepLog™ för verifiering. Resultaten skickas sedan automatiskt tillbaka och bekräftar om rätt koncentration av rätt läkemedel har beretts enligt receptet. Hälso- och sjukvårdspersonal erbjuds därmed stöd i arbetsflödet för att säkerställa konsekvens i läkemedelsberedningen och minska risken för medicineringsfel.

På L’Hôpital Privé du Confluent i Nantes, Frankrike, har kvalitetskontroll använts i flera år och den integrerade lösningen har framgångsrikt använts i några månader. De bekräftar fördelarna med ett helt automatiserat arbetsflöde.

Pierre-Yves Renard, pharmaceut på L’Hôpital Privé du Confluent, kommenterar: “Eftersom vi bereder potent cytostatika måste vi vara utrustade med lämpliga metoder, kontroller och expertis för att garantera säkerheten för våra anställda och integriteten av de läkemedel som administreras till patienter. Integrationen av vårt befintliga receptsystem Chimio® med vårt PrepLog™ instrument har gjort en enorm skillnad. Genom att eliminera manuella steg med ett automatiserat arbetsflöde sparar vi tid och har full spårbarhet av beredningarna.”

Didier Dubois, Area Business Manager på Pharmacolog SARL France, kommenterar: “Jag är glad att kunna erbjuda full integration av PrepLog™ med det marknadsledande systemet för läkemedelshantering i Frankrike. Detta tillför stort värde för sjukhusapoteken och vi förväntar oss att det leder till både förbättrad läkemedelssäkerhet och ökad försäljning.”

För mer information kontakta:

Lars Gusch, vd

E-post: lars.gusch@pharmacolog.se
Tel: 070-223 97 72


Om Pharmacolog

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Följande varumärken ägs och skyddas av Pharmacolog i Uppsala AB: Pharmacolog™-logotyp, DrugLog™, WasteLog™, PrepLog™ och Pharmacolog Dashboard™.

Ytterligare information avseende bolaget finns på https://perpetuamedical.se/.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB.

Release