Sahlgrenska Universitetssjukhuset beställer DrugLog®

Västra Götalandsregionen har beställt ett DrugLog® system för placering vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Systemet kommer att användas vid Intensivvårdsavdelningen Barn för kvalitetskontroll av läkemedelsberedningar.

Sahlgrenska universitetssjukhusets enhet för Vårdfarmaci bedriver ett projekt i syfte att minska risken för misstag vid läkemedelsberedningar. En del i det projektet är att använda DrugLog® för kvalitetskontroll vid Intensivvårdsavdelning Barn vid Drottning Silvias barnsjukhus.

Mats Högberg, VD för Pharmacolog: ”Drottning Silvias barnsjukhus är tongivande när det gäller förbättrad läkemedelshantering inom barnsjukvård. En modern och säker beredning av känsliga läkemedel bör innehålla ett lättanvänt och pålitligt system för kvalitetskontroll. Vårt DrugLog system är ett unikt verktyg för att just säkerställa att patienten får rätt läkemedel i rätt koncentration och vi ser fram emot att samarbeta med Drottning Silvias barnsjukhus för en säker och effektiv barnsjukvård.”

För mer information kontakta:

Mats Högberg, VD

E-post: mats.hogberg@pharmacolog.se
Tel: 070-546 50 21


Om Pharmacolog AB

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter, DrugLog®, WasteLog® och PrepLog®, hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Ytterligare information avseende bolaget finns på http://www.pharmacolog.com.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 15 50 eller via ca@mangold.se.

Release