Ytterligare DrugLog order från B. Braun Spain

B. Braun Spanien har lagt ytterligare en order på ett komplett DrugLog® system för installation på Hospital General Universitari de Castelló. Ordern är ett resultat av samarbetet mellan B. Braun Spain och Pharmacolog.

Samarbetet mellan B. Braun Spain har pågått under ett antal år där Pharmacologs produkter DrugLog och PrepLog har anpassats till att passa ihop med B. Brauns lösningar för säker hantering av kritiska läkemedel. Lanseringen blev försenad med anledning av pandemin men påbörjades under 2021. Dagens order gäller installation vid Hospital General Universitari de Castelló i Castello de la Plana beläget på den spanska medelhavskusten, 80 kilometer norr om Valencia. Ordern beräknas ha en mindre resultatpåverkan.

Mats Högberg, VD för Pharmacolog kommenterar: “Det är ett utomordentligt styrkebesked att B. Braun redan har tagit 2 viktiga orders i år. Vi är mycket glada över att Hospital General Universitari de Castelló valt att implementera DrugLog för kvalitetskontroll av iordningställda läkemedel.”

För mer information kontakta:

Mats Högberg, VD

E-post: mats.hogberg@pharmacolog.se
Tel: 070-546 50 21


Om Pharmacolog AB

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter, DrugLog®, WasteLog® och PrepLog®, hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Ytterligare information avseende bolaget finns på http://www.pharmacolog.com.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 15 50 eller via ca@mangold.se.

Release